De vindbaarheid van uw website verbeteren

Geplaatst op 04-03-2022

Categorie: Computer en internet

Een betere vindbaarheid in Google kan worden gerealiseerd door enerzijds waardevolle content op uw website te plaatsen en anderzijds door ervoor te zorgen dat andere websites naar uw eigen website verwijzen. Content is waardevol wanneer deze een antwoord geeft op de zoekvraag van de bezoeker. Met andere woorden: de lezer heeft echt iets aan de content. Dat kan door een oplossing te bieden voor het probleem dat de lezer heeft.

Waardevolle content zorgt er niet alleen voor dat uw website beter gevonden wordt, ook zullen bezoekers langer op uw website blijven. Het loont de moeite om tijd te steken in het schrijven van de juiste content voor uw doelgroep.

Bij het onderzoeken of uw website waarde biedt bij bepaalde zoektermen wordt er door Google niet alleen gekeken naar de kwaliteit van uw content, maar betrekt Google hierin ook het aantal websites met een link naar uw website. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de zoektermen die in de linktekst van deze links worden gebruikt. Dat betekent dat Google ook het aantal links naar uw website gebruikt om te bepalen welke positie uw website binnen de zoekresultaten krijgt.

Om de vindbaarheid te vergroten kunt u uw website zelf aanmelden bij andere websites. Dat kan bijvoorbeeld met dit formulier. Er zullen dan één of meer links naar uw website worden geplaatst. Daarbij kunt u zelf bepalen met welke zoekwoorden in de linktekst u de website wilt vermelden. De links die u kunt plaatsen hebben een positieve invloed op uw positie binnen de zoekresultaten van Google, wanneer iemand zoekt op de door u beoogde zoektermen.

Zou u graag de vindbaarheid verbeteren met links, dan kunt u hier klikken om uw website aan te melden. U kunt meerdere websites aanmelden wanneer u dat wilt. Ook kunt u bij iedere link zelf bepalen welke zoektermen er in de linktekst zullen worden gebruikt.